SİYASET
Giriş Tarihi : 24-01-2024 16:17

Akşener bizzat açıkladı! İYİ Parti'nin Büyükşehir adayı belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayını açıkladı. İYİ Parti Kaynarca Belediye Başkanının da en kısa zamanda açıklanması bekleniyor.

Akşener bizzat açıkladı! İYİ Parti'nin Büyükşehir adayı belli oldu

Partisinin grup toplantısında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Selçuk Kılıçaslan’ı açıkladı.

SÜRPRİZ GERÇEKLEŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Erenler Belediye Başkanı Oğuz Savtekin, Ferizli Belediye Başkan Adayı Mehmet Ata, ve Hendek Belediye Başkan Adayı Fatih Bayındır’ı açıklaması bekleniyordu. Akşener toplantıda bu isimleri açıkladıktan sonra bir sürpriz gerçekleşti.

PLANDA YOKTU

İlçe belediye başkanı adaylarının açıklanmasının ardından salonda bulunan Selçuk Kılıçaslan ile göz göze gelen Meral Akşener Kılıçaslan’ı sahneye davet edip Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. İYİ Partili yetkililerden edinilen bilgiye göre Kılıçaslan’ın adaylığının parti içinde kesinleştiği fakat açıklanmasının plan dışı olduğu bilgisine ulaşıldı.

İSTANBUL VE BALIKESİR DE BELLİ OLDU

Grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ve Balıkesir'in yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını da açıkladı. Akşener, İstanbul Büyükşehir adayı olarak Buğra Kavuncu'yu, Balıkesir'de Turhan Çömez'i ve Sincan'da da Fatih Koca'yı aday gösterdiklerini duyurdu. 

SELÇUK KILIÇASLAN KİMDİR?

Selçuk Kılıçaslan, 8 Ocak 1979 tarihinde Sakarya'nın Karasu ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatına büyük bir azimle devam eden Kılıçaslan, üniversite eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde tamamlamıştır. Siyasete olan ilgisi ve akademik başarısı, onun daha sonra birçok farklı platformda etkin rol oynamasına olanak sağlamıştır. Eğitimine ek olarak, Selçuk Kılıçaslan, Avrupa Birliği konularında uzmanlaşmak amacıyla Hollanda Leiden Üniversitesi'nde Avrupa Birliği yüksek lisans programını başarıyla tamamlamıştır. Bu eğitim deneyimi, onun uluslararası ilişkiler ve Avrupa Birliği politikaları alanlarında derinlemesine bilgi sahibi olmasına yardımcı olmuştur.

Sedat BaltaSedat Balta