SİYASET
Giriş Tarihi : 18-01-2024 09:44

AK Parti'nin Büyükşehir adayı değişti! Yeni aday Alemdar...

AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı son dakikada değişti. Başkan adayı olarak yarın Yusuf Alemdar ismi açıklanacak.

AK Parti'nin Büyükşehir adayı değişti! Yeni aday Alemdar...

NEFESLER TUTULDU
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 48 ilin belediye başkan adayını yarın gerçekleştirilecek aday tanıtım toplantısı ile açıklayacak.

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

Gün içinde gelen telefon ile ilk olarak yarın Ankara'da yapılacak olan toplantıda Ekrem Yüce'nin aday olarak açıklanacağı belirtilmişti. Adaylık tebliği genel merkez tarafından Yüce'ye bildirildi. Fakat akşam saatlerinde sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti genel merkezi son dakikada değişikliğe giderek, Ankara'ya Yusuf Alemdar'ı çağırdı. Böylelikle yarın yapılacak olan aday tanıtım toplantısında Yusuf Alemdar'ın ismi açıklanacak.

Yusuf Alemdar Haberlisin'e yaptığı ilk açıklamada:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız birlikte aradılar. Önümüzdeki dönemi birlikte çalışacağımızı ve yarın Ankara'ya davet ettiklerini söylediler. İnşallah bizde kaldığımız yerden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Aday gösterilen Yusuf Alemdar, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Yardımcısı tarafından yapılan telefon görüşmesinde, Serdivan Belediyesi tarafından yapılan tebrikleri kabul etti.

MİTİNGLER BAŞLIYOR
Büyükşehir adaylarının belli olmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta sonundan itibaren sahaya inerek il ziyaretleri ve mitinglere başlayacak. Erdoğan’ın seçim kampanyası kapsamında Sakarya'nın da aralarında bulunduğu 50 ili ziyaret etmesi bekleniyor.

YUSUF ALEMDAR KİMDİR?

1966 yılında Trabzon’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni işleri nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kalan Yusuf Alemdar, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar ticaret ile meşgul olduktan sonra 1988 yılında aktif siyasete girmiştir. 2003 yılında Ak Parti Sakarya İl Başkanı olan Yusuf Alemdar bu görevini 2009 yılına kadar sürdürmüş ve 2009 Yerel Seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı seçilmiştir. 2014 yerel seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanlığı görevine tekrar seçilen Yusuf Alemdar evli ve iki çocuk babasıdır.

Sedat BaltaSedat Balta