EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-11-2023 07:56

SATSO Başkanı Kaynarca'da doğacak konut ihtiyacına dikkat çekti

SATSO (Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası) Başkanı Akgün Altuğ, Kaynarca'da artan ve artacağı bilinen konut ihtiyacının karşılanması ve sosyal donatı alanları için inşaatçılara çağrıda bulundu.

SATSO Başkanı Kaynarca'da doğacak konut ihtiyacına dikkat çekti

Kaynarca Söğütlü Ferizli Konut İhtiyacı

Az önce bahsettiğim üzere; sektörel olarak dünyada yaşanan ticari, endüstriyel ve teknolojik değişime entegre olmalıyız. Yeşil dönüşüme hazırlık bu açıdan önemli.

Ancak şunu da özellikle belirtmek isterim ki; bu değişim sadece üretimde değil, üretimin yapıldığı bölgelerin, yaşam alanlarının da değişimi ve gelişimi anlamını taşıyor.

Yeşil üretim, yeşil OSB çalışmalarımız kapsamında tarım alanları hassasiyetini gözeterek özellikle kuzey ilçelerimizde düzenli endüstrileşmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.

Buradan bakıldığında şu anda kaynarca, Söğütlü, Ferizli yani kuzey ilçelerimiz büyük bir gelişim ve değişimin eşiğindeler.

Bu bölgelerin sosyal donatı açısından da değişimi karşılaması gerekiyor. Artan nüfusu kaldıracak bir yapıya kavuşmaları önemli.

Dolayısıyla bu ilçelerimizde konutlaşma ihtiyacı ön plana çıkıyor. Bölgeye gelen nitelikli istihdamın yaşam alanlarını şimdiden planlamalıyız.

İnşaat sektöründeki üyelerimizin bu bölgelerde gelişime uygun konut alanları oluşturmaları önem arz ediyor.

UR-GE Projesi Kabul Edildi

Önceki meclis toplantımızda bahsettiğim ur-ge projesi başvurumuz geçtiğimiz günlerde kabul edildi.

Projenin öneminden de şöyle bahsetmek istiyorum; ur-ge projeleri hem sektöre özel konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti alınmasını hem de dahil olunan heyetlerde potansiyel müşteriler ile ilişki kurulmasını sağlayan projelerdir.

Proje kapsamında ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, tanıtım, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetlerinde projeye katılan firmaların giderlerine %75 oranında destek sağlayan en kapsamlı ihracat projelerinden biridir.

Biz de odamız ve Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Derneği (SAMİB) iş birliğinde makine ve metal sektörünün uluslararası rekabetçiliğini artırmak amacıyla sektörde faaliyet gösteren 24 firmanın katılımıyla “Sakarya uluslararası makine ve metal kümesi” adıyla ur-ge projesi için ticaret Bakanlığı’na resmi proje başvurumuzu yapmıştık. Kabul edildi.

Çalışmalarımız hızla başladı. Süreçler hakkında sizlere bilgi vereceğim. Şu an projenin ilk faaliyeti olan katılımcı firmalara yönelik ihtiyaç analizi aşamasındayız.

Sedat BaltaSedat Balta