KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-01-2024 09:54   Güncelleme : 17-01-2024 10:49

Oyunlarına izin verilmeyen tiyatro sanatçısından tepki: “Bir daha Kaynarca’ya gelmem!”

Saygın Sanat Organizasyonu tarafından biletleri satılan Şirinler Müzikali’ne Kaymakamlık izin vermedi. Saygın Sanat Tiyatrosu’nun kurucusu ve yönetmeni Mehmet Afyoncu bu duruma ‘isyan’ eden bir açıklama yaptı, “Bir daha Kaynarca’da oyun oynamam” dedi. 

Oyunlarına izin verilmeyen tiyatro sanatçısından tepki: “Bir daha Kaynarca’ya gelmem!”

Sosyal medyada yayımlanan videoda Afyoncu, bütün evrakları, oyuncular ve oyun hakkında belgeleri 1 hafta önce gönderdikleri halde işleme alınmadığını iddia ederek, “Kaymakamlıktaki arkadaşlar ne yazık ki görevlerini yerine getirmediler. Oyunu incelemeye dahi almadılar ve oyunumuzun iptal olduğunu bugün bize söylediler”diye konuştu. Kaymakam’la, Kaymakam Vekili ile ve Yazı İşleri Müdürü ile görüşemediğini ifade eden Mehmet Afyoncu, “Biz bugün ağlayan çocuklarınıza çok üzüldük. Oraya geldik bilet satmak için, dekorumuzu da kurduk. Bize arkadaşlar geldiler bu oyunu oynayamazsınız çünkü Kaymakam bey izin vermedi. Neden vermedi bilmiyoruz, yazı işlerini arıyoruz bilmiyoruz. Hiçbir şey bilmiyorlar ama oyunumuzu iptal ediyorlar. Ben bir daha gelir miyim gelmem. Kaynarca’da bir daha oyun oynamam” dedi. Afyoncu sorumluları CİMER’e şikayet ettiklerini belirterek velilerin de şikayetçi olabileceklerini ifade etti.  

 

Oyun bugün Geyve’de, perşembe günü Karasu’da, Cuma günü Akyazı’da sahnelenecek. 

 

Tiyatro oyununun konusu şöyle: Şirin baba usta şirinin yardımıyla, şirinmetreyi icat eder. Şirinmetre çalıstığı sürece tüm şirinler diyarını şirinlik kaplar ve gargamel hiçbir şirine zarar veremez. Arkadaşlığın yardımlaşmanın konu alındığı bu oyunda şirin babanın üstün zekası ile iyilik yine kazanacak. - SEDAT BALTA

Sedat BaltaSedat Balta