SİYASET
Giriş Tarihi : 13-12-2023 08:30

Muhalefet AK Parti adayının açıklanmasını mı bekliyor…

Kaynarca’da seçmen muhalefet partilerinin çıkaracağı adayları beklerken muhalefetin ise AK Parti’nin adayını açıklamasını beklediği ifade ediliyor. Kaynarca'da 31 Mart 2024 yerel seçim süreci şöyle...

Muhalefet AK Parti adayının açıklanmasını mı bekliyor…

AK Parti ve MHP heyetleri seçim işbirliği için hazırlanan raporları genel başkanlara sunacaklar. İYİ Parti kendi adayları ile seçime girmesi durumunda CHP’nin de seçime tek başına girmesi bekleniyor. 

 

Kaynarca’da AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan 8 isim ve CHP aday adayı Hüseyin Akgün sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Muhalefet ilçe başkanlarının son yaptıkları toplantıdan da ortak aday konusunda bir sonuç çıkmadığı öğrenildi. Bir isim üzerinde uzlaşılmazken bazı ilçe başkanlarının AK Parti’nin adayını açıklamasından sonra aday belirlenmesi yönünde görüş bildirdikleri belirtiliyor. 

 

Yeniden Refah Partisi’nin de AK Parti’nin aday açıklamasından sonra kendi pozisyonunu belirleyeceği konuşuluyor. Öte yandan Cumhur İttifakına katılan YRP’nin seçim ittifakının içine alınması için görüşmeler sürdürülüyor. Gerçekleşirse Kaynarca’da Cumhur İttifakı tek adayla seçime gidecek. Böylece AK Parti’de aday gösterilmeyen aday adaylarının Yeniden Refah Partisi’nden aday olmalarının önüne geçilecek.

 

CHP İl Başkanlığı’ından edinilen bilgiye göre, belediye başkan aday adayları önce ilçe yönetimlerince onaylanacak daha sonra Parti Meclisi’nde oylandıktan sonra kesinleşecek. - SEDAT BALTA

Sedat BaltaSedat Balta