Kaynarcalılardan Filistin'e Özgürlük Yürüyüşüne destek...

Filistin’e Destek Platformu tarafından başlatılan ‘Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyüş’ etkinliğini Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ve çok sayıda Kaynarcalının da katılımıyla yapıldı.

GÜNCEL - 02-12-2023 07:08 115 kez okundu.

Kaynarcalılardan Filistin'e Özgürlük Yürüyüşüne destek...

Filistin’e destek vermek için başlatılan ‘Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyüş’ programı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla Sakarya’da başladı. Erbaş, "1492’de siz yine haçlıların katliamından kaçtınız, Müslümanlara sığındınız. İkinci Dünya Savaşı’nda haçlılar, Avrupa’da, sizin 90 bin atanızı katletti. Şimdiye kadar Müslümanlardan hiç zarar görmediniz hep şefkat gördünüz, hep himaye gördünüz. Katil İsrail’i, zalim İsrail’i durdurmak için siz de harekete geçin vicdanlarınızı harekete geçirin” dedi.

Filistin’e Destek Platformu tarafından başlatılan ‘Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyüş’ etkinliğinin ilki binlerce insanın katılımıyla Sakarya’da başladı. İsrail’in lanetlendiği büyük yürüyüşte Filistin için harekete geçilmesi gerektiği çağrısı yapıldı. İsrail’i kınayan pankartlar ve sloganlar eşliğinde Millet Bahçesi’nde başlayan yürüyüş Çark Caddesi’nde son buldu. Yürüyüşte esnasında özgürlüğün simgesi olarak vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklı ve Filistin bayraklı balonları gökyüzüne bıraktı. Ayrıca insani aranın bitmesi ve İsrail’in hava saldırılarına kaldığı yerden devam etmesi de yürüyüşte protesto edildi. Binlerce vatandaşın adeta insan seli oluşturduğu yürüyüşte Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Filistin için destek vermeleri hususunda dünyaya çağrıda bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kertil mahallesinde kaza

Kertil mahallesinde kaza

21-01-2024 - GÜNCEL

21 - 22 Ocak tarihlerinde elektrik kesintisi var

21 - 22 Ocak tarihlerinde elektrik kesintisi var

21-01-2024 - GÜNCEL